NARUČI KATALOG

Trgovački centar Aleja

Trgovački centar Aleja

Trgovački centar Aleja u Ljubljani novi je najsuvremeniji trgovački centar u Sloveniji. Aleja pruža prostor za 80 prodavaonica na 32.000 četvornih metara. Trgovački centar prostire se na tri kata s dvije podzemne garaže. Ukupna investicija u projekt je preko 150 milijuna eura.

Hermi kabelski sustavi koriste se za opskrbu objekta električnom infrastrukturom. U objektu se nalazi 14.500 metara kabelskih polica, uključujući potporne i sve prateće predmete, kao i 1.700 metara vatrootpornih kabelskih polica “E90”.

Požarno odporne kabelske police E90

Objekt ima zeleni krov sa sportskim terenima i stazu. Da bi se osigurala usklađenost sa zaštitom od munje i sigurnosnim standardima posjetitelja, gromobranska oprema trebala je biti pravilno postavljena na objekt uz održavanje estetike i izgleda objekta. Za zaštitu igrališta i staze korišten je ISVH gromobranski vodič u kombinaciji s izoliranim stupom IZO60. Broj potrebnih hvatača optimiziran je izračunavanjem zaštičenog područja pomoću SHIELD-a. Sustavom hvataljki adekvatno smo zaštitili objekt metodom kotrljajuće kugle i uz pomoć našeg programa SHIELD pronašli optimalno rješenje.

SHIELD simulacija na objektu Aleja