Hermi d.o.o. iz Celja udružuje i povećava proizvodne kapacitete

Hermi d.o.o. iz Celja udružuje i povećava proizvodne kapacitete

Poduzeće Hermi d.o.o. je u industrijskoj zoni, u Celju, izgradio moderan proizvodni pogon, kojim namjerava utrostručiti svoje proizvodne kapacitete. Osim same izgradnje, najveći financijski teret predstavlja potpuna modernizacija visokokvalitetnih strojeva u proizvodnom pogonu. U prvoj fazi modernizacije planiraju se višemilionska ulaganja u dodatnu automatiziranu liniju za proizvodnju kabelskih polica.

Slovenski proizvođač gromobranske opreme i prenaponske zaštite, kabelskih polica i ljestvi, te nosivih konstrukcija za solarne elektrane ,izgradio je novi proizvodni pogon u blizini već postojećeg sjedišta i proizvodnog pogona. Radovi na gradilištu započeli su u proljeće, ove godine, a u kolovozu su krenula postavljanja novih proizvodnih linija. Planirano je da proizvodnja krene sa radom ovog tjedna, a očekuje se da će se dostići puni kapacitet u nadolazećim mjesecima.

Prodajni asortiman Hermi uključuje više od 6 500 proizvoda, kod kojih je u zahtjevu izrade pojedinih proizvoda potrebna jedna sekunda do tri tjedna ,u smislu složenosti proizvodnje. Iz tog razloga je teško govoriti o performansama. Kada krene dodatna automatizirana proizvodna linija, kapacitet programa kabelskih polica i ljestvi će se povećati toliko da će se godišnje moći proizvesti 16 000 km kabelskih polica i ljestvi.

Tvrtka je više puta, u 35 godina poslovanja, selila svoje proizvodne pogone i stalno povećavala svoje proizvodne kapacitete. Budući da su proizvodni pogoni bili locirani na različitim lokacijama, jedan od razloga izgradnje novog pogona, bila je želja da sve bude na jednom mjestu. Drugi razlog je povećana potražnja na postojećim tržištima kao i izlazak na nova. Kao treći razlog navodimo stalni tehnološki razvoj proizvoda, što je stvorilo potrebu za najsuvremenijim proizvodnim pogonom koji će omogućiti brže vrijeme odaziva, veću produktivnost , bolju kontrolu kvalitete u svakom koraku proizvodnje  i digitalizaciju procesa.

Miran Rauter, direktor i vlasnik tvrtke Hermi d.o.o. dodaje: „Kombiniranje nekoliko proizvodnih pogona na jednom mjestu i daljnje povećanje kapaciteta, bila je moja dugogodišnja želja. S povećanjem proizvodnih kapaciteta, moći ćemo još brže odgovoriti na zahtjeve kupaca, a biti ćemo još konkurentniji u razvoju, kvaliteti i cijeni. Uvijek si postavljam nove izazove, uključujući ulazak na nova tržišta, povećanje udjela u prodaji na postojećim tržištima, daljnju digitalizaciju svih poslovnih procesa i poboljšanje radnih uvjeta. Ova nova poslovna zgrada je samo korak prema daljnjem proširenju, prostorno i volumenski.”

Nova tehnologija strojeva u proizvodnji prostire se na dva kata, a novi objekt će obuhvatiti skladište, logistiku i urede. Dovoljno je parkirnih mjesta za zaposlenike, kao i zelenih površina koje upotpunjuju exterijer. Smjernice održivog razvoja uveliko su uzete u obzir pri izgradnji zgrade. Zgrada je izgrađena od ekološki prihvatljivih i kvalitetnih materijala. Oprema Hermi korištena je gdje god je bila potrebna. Na krovu nove zgrade nalaziti će se solarna elektrana sa Hermi nosivim  komponentama koja će namiriti potrebu za el. energijom.

Istodobno s povećanjem kapaciteta ojačati će i Hermi tim, jer je u planu zapošljavanje dodatnih 20 osoba. Najveća je potražnja za tehnolozima, programerima, cnc operaterima ,tokarima, dizajnerima metala, vozačima viličara, poluautomatskim i automatskim linijskim operaterima, te ostalim sličnim profilima.

Zbog pandemije COVID-a, tvrtka ove jeseni neće organizirati službeno otvaranje pogona, nego će se prilagoditi i pričekati povoljniju situaciju, nadamo se već u proljeće sljedeće godine.

Naziv web-stranice

Kontakt

Hermi, d.o.o.

Obrež Zelinski 51

10380 Sv. I. Zelina

Hrvatska