Predstavljamo univerzalnu obujmicu cijevi Hermi KON11 UNI

Predstavljamo univerzalnu obujmicu cijevi Hermi KON11 UNI

Hermi s ponosom predstavlja novu Hermi KON11 UNI univerzalnu obujmicu za cijevi. Ovaj inovativni proizvod redefinira način postavljanja gromobrana na (odvodne) cijevi. Kao što naziv govori, obujmica za cijevi odlikuje se svojom univerzalnošću. Prilagodljivost cijevne stezaljke omogućuje montažu na različite dimenzije (odvodnih) cijevi bez potrebe za vijcima ili električnim alatom.

Korištenje univerzalne stezaljke za spajanje cijevi KON11 UNI smanjuje potrebno vrijeme i pojednostavljuje montažu sustava zaštite od munje. Hermi KON11-UNI se može montirati na (odvodnu) cijev bez vijaka, a gromobran se može pričvrstiti bez upotrebe alata. Za montažu nisu potrebni posebni električni alati.

Ova podesiva obujmica za cijevi zamjenjuje mnoštvo fiksnih obujmica za cijevi s dimenzijama u rasponu od Ø60 mm do Ø130 mm. Također je prikladna za (odvodne) cijevi srednjih dimenzija (60 mm, 65 mm, 70 mm, 75 mm itd.) ili netočnih promjera cijevi (npr. 103 mm, 117 mm, 129 mm itd.). KON11-UNI također je dostupan za veće promjere cijevi na zahtjev. Izrađen je od materijala od nehrđajućeg čelika koji osigurava dug radni vijek.

Univerzalna obujmica za cijevi dostupna je u dvije tehničke izvedbe. Jedan omogućuje da se gromobran pričvrsti izravno na cijev. U ovom slučaju, jedan pritisak omogućuje istovremeno pričvršćivanje stezaljke i gromobrana. Mogu se koristiti standardna kliješta. Druga tehnološka varijanta s montažnim nosačem s dvostrukim klikom omogućuje montažu stezaljke neovisno o gromobranu. Gromobran je u ovom slučaju pomaknut u odnosu na cijev, a moguća je i naknadna ugradnja gromobrana.

U Hermiju smo također uzeli u obzir estetski aspekt u razvoju univerzalne stezaljke KON11 UNI. Stezaljka je izrađena od tanjeg materijala - bez ugrožavanja mehaničkih svojstava - što omogućuje bolje i preciznije prianjanje na odvodnu cijev.

S razvojem i proizvodnjom cijevne obujmice KON11 UNI, Hermi također smanjuje svoj ugljični otisak. Optimizirali smo korištenje materijala, minimizirali stvaranje otpada i smanjili potrošnju energije u proizvodnom procesu, zahvaljujući bržim i jednostavnijim proizvodnim metodama. Optimizacijom pakiranja smanjili smo upotrebu kartonske ambalaže, a time i emisiju stakleničkih plinova tijekom transporta gotovog proizvoda do kupca.

Razvojnom timu Hermija dodijeljena je brončana regionalna nagrada za univerzalnu cijevnu stezaljku Hermi KON11 UNI na natjecanju za najbolje inovacije Celjske regije 2023. Nagrade dodjeljuje Gospodarska komora Slovenije.

Cijevna obujmica KON11 UNI bit će dostupna u redovnoj prodaji od 15. listopada 2023.

Naziv web-stranice

Kontakt

Hermi, d.o.o.

Obrež Zelinski 51

10380 Sv. I. Zelina

Hrvatska