Hermi Hrvatska slavi 20. godišnjicu postojanja

Hermi Hrvatska slavi 20. godišnjicu postojanja

Tvrtka Hermi koja proizvodi, prodaje i razvija zaštitu od munje i prenapona, kabelske police i ljestve te nosive konstrukcije za solarne elektrane slavi 20. obljetnicu rada u Hrvatskoj. Slovenski vlasnik osnovao je Hermi Hrvatsku kao prvu podružnicu u inozemstvu 17. lipnja 2002. U početku je zapošljavala jednu osobu, danas tvrtka zapošljava 7 ljudi, a prosječni rast prihoda u posljednjem desetljeću iznosi 20% godišnje.


Razvojem tvrtke i proizvoda prodajnom programu 2007. godine dodana je i prenaponska zaštita, 2009. nosive konstrukcije za solarne elektrane, te konačno 2011. godine kabelske police i ljestve za električne i druge instalacije. Povećana potražnja, prodaja i širenje tima doveli su i do kupnje zemljišta te izgradnje vlastitog poslovnog i skladišnog prostora u gradu Sveti Ivan Zelina, kamo su se preselili iz Sesveta 2012. godine.



Prilikom osnivanja Hermi Hrvatska poslovni model uključivao je prodaju gromobranskih komponenti, usluge montaže i edukaciju kupaca i javnosti o primjerenoj zaštiti od munje. Profesionalni i osobni pristup kupcima, nastupi na Zagrebačkom velesajmu, međunarodnom sajmu građevinarstva SASO Split, sajmu obnovljivih izvora energije Cro Eco Energy Expo u Varaždinu i drugim manjim domaćim sajmovima iznimne su aktivnosti tvrtke u Hrvatskoj koja u prvih pet godina ukupan promet ostvaruje prodaja gromobranskih komponenti.


Posljednje tri godine bile su prilično nestabilne za Hermi Hrvatska, budući da je prodaja 2020. godine pala zbog COVID-19, nakon desetljeća umjerenog rasta. Konsolidacijom, digitalizacijom i reorganizacijom prodaja je ponovno porasla 2021. godine i na kraju prošle godine zabilježila gotovo 50% veći promet nego u prvoj COVID-19 godini. U prvoj polovici ove godine bilježe rast pa uz pozitivnu gospodarsku klimu i ove godine očekuju povećanu vrijednosnu i količinsku prodaju. Procjenjuje se da je 10-godišnji prosječni rast prodaje u Hrvatskoj 20 % godišnje.


Zbog povećane potražnje i prodaje na drugim izvoznim tržištima, matična tvrtka u Sloveniji prošle je godine izgradila novi proizvodni pogon i utrostručila svoje proizvodne kapacitete. Kako bi osigurali adekvatne zalihe i raspoloživost u Hrvatskoj, planiraju u bliskoj budućnosti povećati središnje skladište u Sv.I.Zelini i otvoriti nova slobodna radna mjesta.



Hermi Hrvatska se u dvadeset godina pokazao kao kompetentan i pouzdan partner. Hermi gromobranske komponente ugrađene su na glavnim željezničkim kolodvorima Hrvatskih željeznica u Zagrebu, Zadru, Karlovcu, Vinkovcima, na graničnim prijelazima između Slovenije i Hrvatske te u zračnim lukama Split i Dubrovnik. Mnoge trgovačke i poslovne zgrade u raznim dijelovima Hrvatske, restorani, apartmanska naselja i hoteli, crkve, samostani i povijesne zgrade, javne zgrade i proizvodne hale opremljene su gromobranom i zaštitom od prenapona Hermi. Ugrađene su kabelske police na mnogo objekata kao što su West Gate Split, Tvornica Duhana Zagreb, Cromaris i ostali. Među referencama s nosivim konstrukcijama Hermi ističe MFE Farma Sol Petrovija u Bujama i dosta manjih elektrana.


O najistaknutijim projektima u povijesti upitali smo voditelja projekata u Hrvatskoj Tomislava Cvrlju: „Od referenci diljem Hrvatske ne bih želio posebno neke istaknuti , kako nešto ne bih izostavili. Volio bih istaknuti da smo prisutni na najvažnijim sakralnim objektima kao što su Katedrala u Zagrebu, Đakovu, Bjelovaru. Od trgovačkih centara Ikea Zagreb, Portanova Osijek, City Centar ONE, shoping centar Špansko, trgovački lanci Lidl i slično. Od hotela Hotel Park Poreč, Lone Rovinj, hotel Amarin Rovinj, Hotel Albona Rabac, a od poslovnih proizvodnih objekata OMCO Croatia, Vetropack Straža, FAAC Zaprešić, TE-TO Zagreb, A1 data centar u Zagrebu … Na infrastrukturnim objektima štitimo mostove kao što su Pelješki most i Most Drava.



Na kraju dodaje: „Jednostavno iz ovih podataka je vidljivo da smo na svim velikim i značajnim projektima na području Republike Hrvatske. Isto tako osobno smatram i velikim uspjehom što smo iz Hrvatske prodali kabelske police za brodsku luku u Kini i što smo odradili zaštitu data centara za svjetsku kompaniju SHELL.


Hermi Hrvatska surađuje i sa distributerima i sa instalaterima. Karakterizira ih regionalna prisutnost s distributerima diljem Hrvatske. Sa svojim zaposlenicima i poslovnim partnerima osiguravaju 24-satnu dostavu komponenti diljem Hrvatske.


Hermi Hrvatska već dvadeset godina djeluje i na podizanju svijesti i educiranju o razumnosti i nužnosti postavljanja primjerene i kvalitetne gromobranske zaštite. Hermi stručnjaci često su pozvani na brojna predavanja i za okrugle stolove, tvrtka je također članica Elektrotehničkog društva Zagreb (EDZ) i Hrvatskog zavoda za norme (HZN). Osim zapošljavanja, tvrtka u Hrvatskoj stipendira mlade perspektivne kadrove, osigurava stručnu praksu i studentski rad.


GALERIJA SVIH SLIKA:

Naziv web-stranice

Kontakt

Hermi, d.o.o.

Obrež Zelinski 51

10380 Sv. I. Zelina

Hrvatska