Hermijva održiva predanost

Hermijva održiva predanost

U Hermiju dajemo zamah održivoj poslovnoj transformaciji predstavljajući naše obveze koje pokrivaju sva tri područja održivog razvoja: ekološko, gospodarsko i socijalno. Održivi put europskog proizvođača razrađen je u održivoj politici tvrtke “8+8+8”. “Povezujemo ljude, definiramo nove putove i rute” središnja je poruka novog videa, u kojem su kreatori istaknuli održive aspekte Hermijevih nosača kabela i ljestava. Novi video dostupan je na web stranici OVDJE

Opredjeljenje za poticanje održivog razvoja i neto nulte emisije ugljika do 2050 nije samo sporazum između političara i država, već uporan i stalan trud i obveza svih nas – pojedinaca, poslovnih subjekata, društava i svih ljudi na Zemlji. “Mi ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, mi je posuđujemo od naše djece”, stoga bismo trebali učiniti sve da je održavamo kako treba dok oni ne preuzmu vlast. Hermijeva održiva politika “8+8+8” vođena je dekarbonizacijom i kružnim ekonomskim principima koji promiču gospodarski rast i suradnju. Sva 24 aspekta mogu se pronaći na web stranici tvrtke, a neki od njih istaknuti su u nastavku.

Više od 20 % potreba za električnom energijom u poduzeću Hermi - europskog proizvođača gromobranske i prenaponske zaštite, kabelskih polica i ljestvi, te nosivih konstrukcija za solarne elektrane - pokriva naša vlastita solarna elektrana koja je postavljena na krovove naših proizvodnih hala i poslovnih zgrada. Još veću samostalnost i vlastito korištenje zelene energije osigurat će solarna elektrana u novom proizvodnom pogonu. Projektni radovi su u tijeku.

Smanjujemo potrošnju prirodnih resursa korištenjem recikliranih materijala. Među Hermijevim proizvodima ističu se oni od bakra i aluminija koji su kao sirovina potpuno obnovljivi. Osim toga strugotine, piljevina i drugi otpad koji nastaje tijekom proizvodnje proizvoda ili tijekom sanacije objekata na terenu pažljivo se prikupljaju, sortiraju i vraćaju u ciklus recikliranja.

 

Kontinuirano smanjujemo potrošnju vode, papira i plastike – kako na razini proizvodnih linija tako i na razini pojedinca. Na sastancima i na poslu ne koristimo boce ili plastične posude. Svakim danom nastojimo smanjiti upotrebu papira i tinte za tisak. Postupno uvodimo rad bez nepotrebnog korištenja papira. Tvrtka je također dobitnik međunarodnog certifikata ISO 14001 (sustavi upravljanja okolišem).

Hermijeva kultura uključuje filozofiju dijeljenja i prenošenja znanja s generacije na generaciju. Surađujemo sa domaćim i međunarodnim obrazovnim i drugim institucijama. Na taj način pridonosimo bržem razvoju industrije i inovacija.

Stipendiramo perspektivne mlade ljude i populariziranjem znanja pobuđujemo interes za razna, često deficitarna zanimanja u branši. Sponzorskim sredstvima i drugim oblicima pomoći podupiremo pojedince, razne udruge, saveze i institucije. Tvrtka također sudjeluje u pomoći u slučaju elementarnih nepogoda.

Prije četiri desetljeća, osnivač tvrtke, Herman Rauter, istaknuo je "pošten odnos prema poslu i poštovanje zadane riječi" kao osnovne vrijednosti obiteljskog posla. Sljedeća generacija tome pridodaje “odgovoran odnos prema prirodi i prirodnim resursima”.

Više o Hermijevoj politici održivosti »8 + 8 + 8« pročitajte na web stranici OVDJE.

Video o Hermijevim održivim kabelskim policama i ljestvama pogledajte OVDJE.

Naziv web-stranice

Kontakt

Hermi, d.o.o.

Obrež Zelinski 51

10380 Sv. I. Zelina

Hrvatska